Volg @zonweringkopen
Geen producten in uw winkelwagen
 

Zonwering


Zonweringconcurrent.nl bevat alle informatie over de diverse soorten zonwering, rolluiken, screens, ZIPscreens, garagedeuren en buitenjaloezieën. U vind hier informatie over alle soorten zonwering, dus ook over knikarmschermen, screens, dakraam rolluiken, inbouw rolluiken of een parasol.

Zonwering kan een must have zijn voor een huis, flat, productieruimte, kantoor of bijvoorbeeld een ziekenhuis maar het kan ook gebruikt worden als luxe. Zonwering probeert het zowel mooi als functioneel te maken. Daarbij moet de architectuur van het gebouw behoudend zijn.
De taak van zonweringconcurrent.nl is om u te adviseren over mogelijke aanpassingen van systemen.
Ook moeten wij u een goed reëel beeld geven van de verschillende systemen. Daarbij is onze webshop van belang. Het zien van de verschillen samen geeft een perfecte keuzemogelijk.

Terraszonwering of knikarmscherm

Het aanmeten van een terraszonwering is een vak apart. In de zomer is de zon als hij hoog staateenvoudiger te weren dan in de winter. Dit komt doordat de zon om de gevel draait. Met terraszonweringen is ook vaak de opkomende en ondergaande zon een probleem.

Daarom zijn de uitval en de breedte een bepalende factor. Zou het scherm alleen het kozijn moeten beschermen, of moeten ook personen beschermd blijven tegen de zon? De breedte moet altijd zo breed mogelijk zijn. Zo geldt de stelregel voor de breedte. Voor de uitval geldt dat voor de gevelbescherming 2,5 meter voldoende kan zijn. Om je op een terras uit de zon te bevinden is er minimaal 3 meter nodig. 3,5 tot 4 meter is ook mogelijk. De maximale uitval in een vrij hangende leverbare terraszonwering is 5 meter, daarvoor is een vrij stevige muur nodig. Dit systeem wordt meestal gebruikt in de horeca. Dit is een terraszonwering met telescooparmen of een schaar armen.

Screens

We maken gebruik van screens om ramen en deuren te beschermen tegen de zon. Deze vlakhangende zonwering is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Een windvaste en een standaard uitvoering. De standaard uitvoering is ook leverbaar in diverse kwaliteiten. Een standaard screen kan behoorlijk windvast zijn en kan er mooi strak bij hangen. Dat is alleen het geval als er voldoende verzwaring in de onderlijst is geplaatst. Als het screen omhoog is word de kast van het screen goed afgesloten door de mooie design-onderlijst. Bij een screen loopt het doek niet in de geleiders in

ZipSCREEN

Een zipscreen is windvast in alle posities en kan ook gebruikt worden als vliegenhor. Dit systeem heeft gigantische afmetingen, het screen kan maximaal 6 meter breed zijn of maximaal 6 meter hoog tot 18 m2. Dat is de beste keuze van de uitvoeringen. De afmeting van de cassette (inclusief de onderlijst) is 4 x 3 meter. maar 130 mm. Pas breeder dan 4 meter. of hoger dan 3 mtr. is de kast incl. onderlijst 150 mm.

Bij het zipSCREEN verdwijnt de onderlijst in de kast. Het is dan ook het enige screen die dat kan. Bij een zipSCREEN is het zeer belangrijk dat hij 95 % van de tijd omhoog is, is het zeer belangrijk, dat het zipSCREEN er in de omhoog stand perfect uit ziet. Ook een belangrijke maat is de hoogte van de kast inclusief onderlijst. De onderlijst moet dan ook zo min mogelijk plaats in nemen. De geleider is een zeer geschikt voor in de projecten wereld omdat deze maar 30 millimeter breed is. De geleider kan ook worden uitgevoerd met een kabelkanaal, alleen is de geleider dan 34 millimeter breed. U kunt zo de voedingskabel of motorkabel onzichtbaar maar de stopcontact of schakelaar brengen. Het zipSCREEN is in een groot aantal structuurkleuren verkrijgbaar. Zo in totaal 350. Ze kunnen in drie stoffen uitgevoerd worden, in Sergé, Sunworker en Soltis.

Ook voor smalle hoge ramen is het zipSCREEN ideaal. Het zipSCREEN is namelijk vol automatisch als u een zonnecensor op het geheel plaatst. Bij een SCREEN zou dan een zon en windautomaat geplaatst moeten worden. Hierbij kan de automatische uitvoering niet veel duurder zijn dan de standaard automatische uitvoering.

Het screen is niet overal windvast met een vergrendeling in de onderste positie, het is alleen windvast als het allemaal naar beneden is. Dit moet ook wel, anders is er kans dat er schade aan dubbele beglazing. Bij veel wind of doekrek wilt het inhaken van de onderlijst ook wel eens problemen veroorzaken. Combinaties zijn vaak niet mogelijk. Als het inhaken mis mocht gaan, gaat het doek zich helemaal scheeftrekken en komt dit niet meer tot normale positie. Dit elektrische besturingssysteem is erg ingewikkeld. Het zat vroeger in een schakelaar en zit tegenwoordig steeds meer in de motor geplaatst.
Als het screendoek perfect gespannen staat is het doek zeer windvast. Ook is het systeem met de koorden in elke positie windvast. Bij grotere maten staat het doek niet zo strak en zijn ze dus niet verkrijgbaar, ook zijn ze door de koorden storingsgevoelig en er is veel werk voor montage.

Markiezen

De markies is een zeer oude zonwering. Een markies kan uitgevoerd worden in hout, maar wordt ook vaak uitgevoerd in aluminium uit onderhoudsoverwegingen. In de winter hoort een markies naar binnen gehaald te worden, maar het komt weinig tot niet voor dat men dat doet dus is een markies minder lang mooi. Zo\'n markies is heel windvast en word zeer goed beschermd tegen zij-inval. De bediening is met een koord of met een motor.

Een markies is ook in speciale vormen te maken. Dus niet alleen met een stof, maar ook met lakfolie. Daarbij wordt een aluminium frame gemaakt waar de lakfolie over wordt gespannen. Deze markies heeft gewoon dezelfde eigenschappen als een standaard uitvoering en is ook nog steeds optrekbaar.

Serre zonwering

Voor een serre hebben we dakzonwering. Een dakzonwering doet een serre beschermen tegen de zon. Deze zonwering maakt een bocht en beschermd ook nog eens de voorkant.
 
zonwering advies nodig?

Meten / Monteren:


Eng om te meten of te monteren ? klik hier !
Product v/d Week:

Neem contact op
Waarom de Zonwering Concurrent:

  • Grootste assortiment.
  • Meeste kennis.
  • Alle accessoires, ook voor oudere modellen.
  • Bestelstatus volgen.
  • Klantenservice via e-mail en telefoon met ruime openingstijden.
  • Snel betalen met iDEAL, vooruitbetaling.
  • Winkels in Vlaardingen en Scheveningen.
Nieuwsbrief

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen, dan blijf ik altijd op de hoogte van nieuwe producten en voordeelacties.
© 2009 - 2010 Zonwering Concurrent